You are hereGroups / Matkakertomuksia

Matkakertomuksia


Traktorirallia Mantsinsaarella Ivanin kyydissä

Porukkamme kevätreissu epäonnistui terveyssyistä. Onneksi syysmatka korvasi kaiken. Asuimme jälleen Salmissa eläinlääkärillä Nikolain ja Valentinan luona hyvässä täyshoidossa. 

Ihan ykkösluokan päivä Mantsinsaarella onnistui täydellisesti Ivanin kyydillä. Hän on erakko Aleksein poika. Ensin ajoimme autolla Pöllän rantaan, sieltä Nikolai, Nadjan mies, kyyditsi veneellään pengersillalle ja tästä reissu alkoi Ivanin traktorin kyydissä. Välimatkat tuntuivat nyt lyhyiltä. Istuimme traktorin peräkärryn lavalla etsien sukulaistalojen paikkoja ja kantarelleja, jotka Ivan juoksi meille poimimaan!  Ilman väsyneitä jalkoja köröttelimme ja nauroimme makeasti menoamme.

Annelin, Martin, Leilan ja Timon Mantsinsaaren reissu heinäkuussa 2017

Annelin, Martin, Leilan ja Timon Mantsinsaaren reissu heinäkuussa 2017
 
Teimme neljän päivän omatoimisen kesämatkan Laatokan Karjalaan. Hankimme keväällä vuosiviisumit. Näin tarkat matkapäivät saatoimme päättää vasta viikkoa ennen lähtöä.

Antti ja Eeva Leskisen (os Pankolainen) bunukat Mantsissa 1.-4.9.2016

Me, Antti ja Eeva Leskisen (os Pankolainen) bunukat, lapsenlapset, kävimme Mantsinsaarella 1-4.9.2016. Oppaaksemme saimme Mantsissa syntyneen Martti Konoilan ja Anneli Weisselbergin. He hommasivat meille majoituksen, kuljetuksen Salmiin ja venekyydit Mantsinsaaren Kurjelahdelle ja Pengersillalle.

 

Mantsinsaaren matka 25.9.2015

Auringonpaisteisessa Pöllan rannassa tapasimme 25.9.2015 kivan porukan, joka oli jo tuttu viime vapun raivausmatkalta. Porukka oli  vahvistunut kahdella reippaalla miehellä, Olavi Matsilla ja Lauri Korhosella, jotka osoittautuivat miellyttäviksi matkakumppaneiksi, Olavi papiksi, isä Olaviksi. Suut kävivät karjalaiseen tapaan..

Juhlamatka 30.4.2014

Mantsinsaaressa Oritselän kylässä noin 70 vuotta sitten syntyneen Martti Konoilan kanssa toteutimme suuren haaveemme käydä varhain kevähällä tutustumassa Martin syntymäseutuun, sen luontoon, maisemiin. Lunkulansaaren Pöllän kylässä olimme sopineet kalastaja-Nadjan kanssa venekuljetuksesta.

Laatokan mainingeilla ja Mantsissa(kesä 1999)

Jo yhtenätoista kesänä olen voinut telttailla muutaman yön sukuni juurilla Mantsinsaarella. Käkien kukunta, kukkaniityt, kukkivat omenapuut ja syreenipensaat, linnake ja Laatokka sekä sukumme hauta- ja asuinpaikat oli tänäkin kesänä aivan juhannuksen alla nähtävä ja koettava. Joka matkalla silmä keksii myös uutta.

Tämän kesän erikoisuutena oli Martti-serkun pieni, moottorilla varustettu kumivene. Verkkojen vienti syvälle sujui vaivatta. Kaksi verkkoa minulla olikin saaren kätköissä valmiina. Kolmannen, veljeltäni lahjaksi saamani kastoin kirjaimellisesti Laatokassa. Ja antoihan Laatokka aamulla antejaan: useita siikoja ja harjuksia, lisäksi muutamia särkiä ja ahvenia.

Verkot laskettuamme annoimme tyyntyvän Laatokan maininkien viedä venettämme hiljalleen rantaa kohti. Se oli hyvin raukaisevaa. Ajattelin, että juuri tältä on varmaan tuntunut olla äidin tuuditeltavana kehdossa. "Luadogan meren randamil, minun kätkyöni keikui, Luadogan meren korgeil karehil venehyöni keikui", laulamme Kuopion Ortodoksisessa Veljeskuorossa.

 

Lähetä matkakertomuksesi sivuilla vierailijoiden luettavaksi

Haluatko matkakertomuksesi ja –kuvasi Seuran nettisivuille kaikkien yhteiseksi iloksi? Haluatko osallistua sivujen sisällön täydentämiseen ja kehittämiseen?

Matkakertomus Mantsinaaren matkasta syyskuussa 2009

Olin jo vuosien ajan toivonut pääseväni Mantsinsaarelle, joka on äitini suvun synnyinsaari. Toive näytti toteutuvan, kun elokuussa 2009 löysin Mantsinsaari yhdistyksen sivut ja näin siellä suunniteltavan syysmatkaa saarelle. Sain houkuteltua matkalle äitini ja tätini Mirjamin. Ilmoittautumisvaiheen jälkeen jännitimme, josko porukkaa tulee tarpeeksi – ja tulihan sitä. Lähtöpäivänä 17.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Who's online

There are currently 0 users and 0 guests online.

Poll

Mieluisin, toivottavin tai helpoin tapa osallistua seuran toimintaan?: