You are hereForums / Tiedotukset / Jäsenkirje 6.2018 / Lähetetty 12.08.2018

Jäsenkirje 6.2018 / Lähetetty 12.08.2018

Jäsenkirje 6.2018 / Lähetetty 12.08.2018

Seura vietti erinomaisen mukavat kesäpäivät Leppävirran Sorsakoskella 21.7, osallistujia paikalla oli liki 70! Itse tapahtumasta tarkempaa raporttia hieman syksymmällä, ensi torstain Karjala-lehdessä pitäisi olla sieltä kertomusta.

Samassa yhteydessä pidettiin seuran sääntömääräinen vuosikokous, pöytäkirja tulee jakoon jahka se on tehnyt kaikki lakisääteiset kierroksensa. Keskeisimpinä asioina on uusi hallitus (vaikka se osin on melko samanlainen kuin edellinenkin:): pj Kari Pössi, vpj Anne Harju, talouspuoli Paavo Kokotti, sihteerinä Jaakko Luhtasela, nettivastaavana Kimmo Mösö, Raimo Majuri ja Lasse Itäsaari ja Eero Karvinen jäseninä. Tulevan vuoden kesäpäivät ovat joko heinäkuun toiseksi viimeinen tai viimeinen viikonloppu; ajankohdasta ja paikasta informaatioa saadaan kerrottua vielä syksyn aikana. Toimintasuunnitelma menee alla kerrotusti.

Vielä muistuttaisin jäsenmaksuista - ne ovat taloudellisella puolella toimintamme selkäranka eli tarkistathan suorittaneesi sen?

alle 18v 10€, yli ja 18v 20€ vuosi, ainaisjäsenmaksu 200€

Tili FI98 8000 1370 9765 33 BIC: DABAFIHH Viitenro: 20187

Terveisin

Mantsinsaari seura ry: hallitus

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 -2019

Toimintasuunnitelmassa on kaksi päälinjaa: toinen on saaren fyysinen, konkreettinen kunnossa pitäminen jotta se olisi mahdollista myös tulevaisuudessa saavuttaa sekä pysyisi mahdollisimman kulkukelpoisena. Toinen linja on informaation lisääminen, jakaminen ja saattaminen nyt ja jatkossa kaikkien saaresta kiinnostuneiden saataville.

Nettisivuston päivitys ja mahdollisuus helpompaan päivittämiseen sekä sisällön aktiivinen tuottaminen ja aineiston kerääminen sekä linkittäminen niille tulee olemaan toimintavuoden pääprojekti, johon ohjataan sekä käyttövaroja että aikaa.

Seuran yhteisöllisyyttä pyritään kasvattamaan myös esimerkiksi avustamalla ja tiedottamalla jäsenistöä mahdollisuuksista ja tavoista osallistua matkoille tai järjestämään itse niitä. Edelliseen kappaleeseen viitaten jäsenistöä kannustetaan myös sisällön tuottamiseen sekä –ideointiin sivustolle.

Tullaan olemaan mukana järjestämässä yhdessä Piela-Linjojen kanssa toimintavuoden aikana vähintään yksi matka Mantsinsaarelle. Tämän matkan aikana tehdään pyhäkköjen paikoille sijoitettujen ristien ja hautausmaan portin ja aitauksen tarkastus, mahdollinen kunnostus sekä siivotaan kyseiset paikat liiasta kasvustosta. Myös muuta tiestöä tullaan puhdistamaan, keskitettynä kohteena tie laiturilta Peltoisiin.

Tulevaksi vuodeksi tullaan jo tämän suunnitelmakauden aikana valmistelemaan ainakin kaksi matkaa: Vappuinen raivausmatka ja toinen kesäkuukausille. Tämä pyritään rakentamaan sisällöltään yleishistoriapainotteiseksi eli matkan aikana perehtymistä oppaan avulla sekä Karjalan, Salmin että Mantsinsaaren historiaan.

Keskeisenä kunnostuksen kohteena on Mantsinsaaren hautausmaa, jonka raivaus on jo saatu hyvää käyntiin. Kalmistosta kartan tekemistä ja saattamista käytettäväksi jatketaan. Tekijän puute on hidastanut tämän valmistumista ja tähän tullaan hakemaan ratkaisu toimintavuoden aikana.

Toisena merkittävänä kohteena on kirkonmäki, jonka kunnostukseen sekä kehittämiseen kiinnitetään toimintavuoden aikana erityistä huomiota.

Pyritään saamaan alulle lähdearkisto Mantsinsaarta koskevasta aineistosta: kirjallisuudesta, valokuvista, lehtikirjoituksista, taideteoksista jne.

Pidetään vähintään yksi koko jäsenistölle tarkoitettu tilaisuus eli kesäpäivät.

Jäsenistöä myös tullaan päivittämään tapahtumista jäsenkirjeiden kautta.

Tullaan selvittämään erilaisten ”Mantsi” –aiheisten tuotteiden suunnittelua sekä valmistamista ja saattamaan näitä jäsenistön sekä muiden halukkaiden hankittaviksi.

Poll

Mieluisin, toivottavin tai helpoin tapa osallistua seuran toimintaan?: